Відокремлений підрозділ
Національного університету біоресурсів і природокористування України
БЕРЕЖАНСЬКИЙ АГРОТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ
 вул. Академічна, 20, м.Бережани, Тернопільська обл., 47501 Україна  
Україна тримає стрій!!!
A
A
A

27 жовтня в актовій залі Бережанського агротехнічного інституту проходив фестиваль української героїчної пісенної лірики, який уже є традиційним у нашому навчальному закладі. Метою даного заходу є популяризація творів національно-патріотичного звучання, які оспівують славетні подвиги українського народу, а також – виховання у студентської молоді любові до рідного краю, його історичного минулого, до його пісень.

Розпочався захід знаменною подією - завідувач кафедри військової підготовки ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» полковник Береговський Л.В. зачитав наказ про присвоєння звань випускникам військової кафедри. До привітань та вручення офіцерських погонів долучився заступник директора з навчальної та наукової роботи Русиняк М.О., який привітав випускників-офіцерів з  визначною подією в їх житті.

...

27 жовтня 2016 року випускники нашого навчального закладу відвідали в Українському домі «Перемога» м.Тернопіль Ярмарку вакансій .

Головна  мета даного заходу - дати можливість студентам і випускникам провести безпосередню зустріч з потенційними роботодавцями, показати їм себе в якості молодих кваліфікованих фахівців, а також дізнатися про тендеції сьогоднішнього ринку праці. Це унікальна можливість не лише знайти своє перше робоче місце, але і домовитися про проходження практик та стажування. 

26 жовтня в нашому навчальному закладі відбулась зустріч студентської молоді з завідувачем наукового відділу Бережанського ДІАЗу Володимиром Парацієм. Тематикою зустрічі були «Події І світової війни в долі Бережан (через призму історико-культурної спадщини міста)».

25 - 26 жовтня в нашому навчальному закладі відбулася зустріч викладачів та студентів перших курсів з краєзнавцем, істориком Степаном Пахолко. Який провів цикл лекцій на такі теми: «Історія створення сакральних  пам’ятків Легіону Українських Січових Стрільців періоду формування та участі у національно-визвольній боротьбі» та «Увіковічення УСС та воїнів УГА у творчому доробку Лева Лепкого».

Відповідно до плану роботи наукового гуртка «Сучасний економіст» 26 жовтня 2016 р. відбулося засідання круглого столу «Тенденції світового біржового ринку за умов світової глобалізації», присвячений обговоренню біржової організаційної структури, технології біржової торгівлі, видів біржових інструментів та базисних активів світових бірж.

У роботі круглого столу взяли участь представники професорсько-викладацького складу кафедри економіки підприємства та студенти спеціальностей 6.030504 «Економіка підприємства» та 8.03050401 «Економіка підприємства (за видами економічної діяльності)».

На засіданні круглого столу заслухано 9 доповідей та представлено відповідні презентації.

Робота круглого столу відзначалася активними диспутами та обговореннями актуальних питань, що

...

20 жовтня 2016 р., з метою проведення профорієнтаційної роботи, працівниками кафедри економіки підприємства було організовано виїзну зустріч з учнями 11-их класів шкіл Підгаєцького району. Викладачі, к.е.н., доцент Колос З.В., к.е.н., доцент Габор В.С., к.е.н., доцент Судомир С.М., к.е.н., ст. викладач Лук’нова М.М., к.геогр.н., доцент Герасимів З.М., ас. кафедри Боднар О.Я., відвідали Голгочанську, Новосілківську, Завалівську, Підгаєцьку загальноосвітні школи І – ІІІст, Підгаєцьку гімназію ім. Маркіяна Паславського. Під час презентації навчальної, наукової діяльності та виховної роботи у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» учні довідалися про умови прийому, навчання, побуту, дозвілля і про освітні програми, за якими навчаються бакалаври, спеціалісти та магістри.

...

Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку виникає потреба в переливанні крові за життєвими показами. В багатьох країнах потреби у донорській крові перевищують її запаси, і перед службами крові стоїть складне завдання створити достатні запаси крові, забезпечивши при цьому її якість та безпеку. Належні запаси можуть бути забезпечені лише на основі регулярного добровільного безоплатного донорства крові. Мета ВООЗ полягає в тому, щоб до 2020 року всі країни отримували всі свої запаси крові від добровільних неоплачуваних донорів.

 

Відзначення Дня захисника України, Дня Української Повстанської Армії та Дня козацтва тривали і протягом даного тижня, а зокрема 18 і 21 жовтня пройшли відкриті виховні заходи посвячені цим тематикам. Виступили студенти груп Ек,О-21Б та Ео-21Б: Бридун О., Дмитрук І., Мельник А., Бугай А. та Сахно Б. Зокрема 21.10 було проглянуто наукові фільми про ОУН-УПА, виникнення УПА та її діяльність. Багато історичних питань розкрила організатор к.і.н., доцент кафедри гуманітарних дисциплін, науковий працівник бібліотеки Троханяк О.С. В читальному залі наукової бібліотеки було створено виставку по даній тематиці. Заходи були ґрунтовними і цікавими, які ще раз надихнули студентську молодь до національно-патріотичного духу.

к.і.н., доцент кафедри гуманітарних дисциплін Троханяк

...

20 жовтня у спортивному залі нашого інституту відбувся спортивно-розважальний конкурс «Козацькі забави». Участь у змаганнях взяли команди всіх факультетів. Конкурси оцінювало журі у такому складі: заступник міського голови Захарків О.М., заступник декана факультету Економіки і природокористування Христенко Г.М., заступник декана агроінженерного факультету Кирик О.М., заступник декана факультету енергетики, автоматики та енергозбереження Марисюк А.П. та завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання і студентських справ Зайчук В.М.

20 жовтня в нашому навчальному закладі відбулася зустріч викладачів та студентів перших курсів з представниками Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги.

Відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону дитинства» предметом основної турботи та основним обов’язком батьків є забезпечення інтересів своєї дитини. Законодавством закріплені обов’язки батьків щодо виконання та розвитку дитини. 

Згідно Указу Президента України від 30 вересня 2010 року «Про Міжнародний мовно – літературний конкурс учнів та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2016/2017 навчальному році.

20 жовтня  в нашому навчальному закладі проводився перший етап VІІ Міжнародного мовно – літературного конкурсу імені Тараса Шевченка  для студентської молоді кафедрою гуманітарних дисциплін, а саме старшим викладачем Шумінською О.Б., к.і.н., доц. Луговим Б.В. та завідувачем відділу гуманітарної освіти, виховання і студентських справ Зайчуком В.М. 

19 жовтня 2016 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбувся День відкритих дверей для випускників шкіл на основі повної середньої освіти. 

Розпочалося свято з презентації фільму про навчальний заклад, також майбутні абітурієнти отримали рекламні буклети та інші друковані матеріали. Перший заступник директора з навчальної та наукової роботи, кандидат технічних наук Михайло Омелянович Русиняк, який вітав майбутніх студентів, говорячи про те, що чекає їх у наших стінах, про переваги та перспективи інституту і про можливості, які можуть здобути студенти, що навчаються у нас: отримання повної вищої освіти; навчання на військовій кафедрі; виїзд за кордон на стажування; здобуття додаткових робітничих професій.

...

Впровадження наукових розробок Бережанського агротехнічного інституту у виробництво на фірмі "Колос" Біляєвського району Одеської області.

На переговорах з генеральним директором рибопромисловоі судноплавної компанії "КАПІТАН" і фірми "Колос" Кобилянським Валентином Олександровичем про проектування біогазового заводу і пелетувального комбайна для виробництва пелет із соломи зернових культур.

Президентом України встановлено відзначати 14 жовтня День захисника України одночасно з Днем українського козацтва та Днем Української Повстанської Армії.

18 жовтня к.і.н., доц. кафедри гуманітарних дисциплін, науковим працівником бібліотеки Троханяк О.С. було проведено національно – патріотичних захід, який ставив своєю метою пояснити «Чому саме День Покрови відзначається як День українських військових сил?» Історико – просвітницькі відповіді на дане питання дали студенти груп ЕкО – 21Б, Ео – 21Б: Сахно Б., Дмитрук І., Мельник А., Бугай А., Бридун О. Було розглянуто віковий розвиток українського війська від князівського періоду до сучасності і відзначено їх важливу роль в захисті української держави.

12 жовтня на території інституту відбувся традиційний захід – «Свято осені». Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу.

Першокурсники разом зі своїми кураторами представляли чотири композиції:

- «Лисоня-Голгофа Січових Стрільців» (присвячено 100-річчю боїв на г.Лисоні та 25-річчю незалежності України),

- «Композиція з природніх матеріалів» (на вільну тематику),

- «Композиція з відпрацьованих синтетичних матеріалів» (на вільну тему),

- Ярмарок домашньої випічки.

Учасникам дійства креативу — не позичати. Усі, хто підготував «експонати», дотрималися тематики. Учасники свята доповнили свої квіткові композиції привітаннями, номерами художньої самодіяльності. Лунали веселі й патріотичні пісні й вірші, розігрувалися

...

Карта повітряних тривог України

БАТІ
 
 

Взаємодія із світлиною


 
 

Пропозиція до зміни підпису світлини




Вашy пропозицію відправлено на розгляд адміністратору сайту!

 

БАТІ