Відокремлений підрозділ
Національного університету біоресурсів і природокористування України
БЕРЕЖАНСЬКИЙ АГРОТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ
 вул. Академічна, 20, м.Бережани, Тернопільська обл., 47501 Україна  
Україна тримає стрій!!!
A
A
A

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України № 1247 від 27.11.2015 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2015/2016
навчальному році» та з метою пошуку й підтримки обдарованої студентської молоді 24 лютого 2016 р. у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Облік і аудит».

У заході взяли участь студенти четвертого та п’ятого курсів факультету економіки і природокористування.

Під час олімпіади учасники розв’язували письмові практичні та тестові завдання з таких дисциплін: «Фінансовий облік», «Управлінський облік», «Аналіз господарської діяльності», «Аудит», «Облік і звітність в оподаткуванні», «Облік в галузях народного господарства», «Облік в зарубіжних країнах».

...

Викладачами кафедри «Машиновикористання та технологій у сільському господарстві» були проведені заходи  з метою профорієнтаційної роботи з учнями випускних класів Золочівського району Львівської області та Чортківського району Тернопільської області. Зокрема, це:

  • Золочівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. Степана Тудора;
  • Золочівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3;
  • Золочівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4;
  • Білобожницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

 Також проведені зустрічі з випускниками Бучацького та Борщівського районів Тернопільської області, а саме:

  • ДНЗ «Бучацьке ПТУ»;
  • Борщівський агротехнічний коледж;
  • Червоненське вище професійне училище;
  • Золочівський професійний
...

25 лютого в Бережанському агротехнічному інституті відбулась цікава та пізнавальна зустріч студентської молоді із завідувачем наукового відділу  Бережанського  ДІАЗу Володимиром Парацієм. Тематикою зустрічі були  «Українські сакральні стародруки та розвиток книгодрукування в Україні».

Доповідач акцентував увагу на старовинній Євангелії, яка була надрукована у Почаївській Лаврі ХІХ століття. На завершення історично-просвітницької бесіди студенти мали змогу задати свої запитання та ближче переглянути старовинне і оригінальне оформлення  Євангелії.

Лариса Петрівна Косач… Леся Українка… Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися б така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і така відданість народові та Батьківщині? Ні. Другої такої на світі не було. Вогонь пісень Лесі Українки палає уже майже півтора століття.

Це незгасимий  вогонь  таланту,  справжнього,  від  Бога.  Донька  Прометея несла вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз, устами нашими,її потомків. Пророчими стали слова великої Лесі Українки. Мрії її стали дійсністю, і сьогодні ми свідки здійснення мрій безсмертної доньки безсмертного народу.

Двадцять сім років тому, закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Рішення ввести радянські війська до Афганістану ухвалено 12 грудня 1979 року. Офіційна мета введення була - запобігти загрозі іноземногот військового втручання. Військове угруповання, яке офіційна радянська пропаганда називала винятково Обмеженим контингентом радянських військ, опинилося безпосередньо втягнутим у громадянську війну, що розгоралася в Афганістані, і стало її активним учасником. У конфлікті брали участь збройні сили уряду Демократичної Республіки Афганістан з одного боку і озброєна опозиція (моджахеди, або «душмани») - з іншого. Боротьба велася за повний політичний контроль над територією Афганістану. Моджахедам в ході конфлікту підтримку надавали військові фахівці США, ряд європейських

...

      24. 02. 2016 року відбулася зустріч студентів та викладачів кафедри економіки підприємства з виконавчим директором СФГ «Ігора Валька» Віктором Вальком, с. Стратин Рогатинського району Івано-Франківської області. Він розповів студентській молоді про особливості та реалії ведення аграрного бізнесу в сучасних умовах.

     Віктор Валько – успішний керівник, справжній господар і ефективний менеджер, який володіє управлінськими навичками і має вагомий практичний досвід.

     Під час свого виступу В. Валько спинився на сучасних можливостях ефективного розвитку фермерських господарств у країні. Фермер надав значну увагу питанню управління та організації діяльності підприємством і взаємовідносин із зарубіжними партнерами.

 Завідувач кафедри економіки підприємства,

к.е.н.,

...

23 лютого студенти інституту були запрошені в музей Б. Лепкого на зустріч з відомою поетесою Тернопільського краю – Олександрою Кара, яка розповіла про свою поетичну діяльність, свій суспільно – громадський  світогляд, а також декламувала свою поезію. Закінчилась зустріч цікавою дискусією між молоддю та поетесою. Студенти щиро подякували їй за безмежно великий дар поетичного слова.

20 лютого виповнилось два роки як трагічно загинув під час масового розстрілу у Києві на вул. Інститутській  студент нашого інституту Голоднюк Устим. В переддень сумної річниці студентська рада інституту та одногрупники Героя Небесої Сотні вирушили у Збараж щоб взяти участь у заходах із вшанування світлої памяті Устима та запалити заупокійну свічку  на його могилі.

 

 

 

 

Мово рідна, слово рідне,

Хто вас забуває,

Той у грудях не серденько,

А лиш камінь має.

 С. Воробкевич.

 21 лютого всі народи Землі відзначали Міжнародний день рідної мови. За недовгий час святкування дня рідної мови вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

Мова – це найбільший скарб народу. Це вона той інструмент, який єднає людей  однієї нації, робить їх єдиним цілим.

З нагоди свята студенти спільно з працівниками читального залу бібліотеки підготували флеш - моб: "Яке прекрасне рідне слово…" Студенти цитували вислови відомих людей про нашу рідну українську мову.

Бути добрим зовсім не важко:

важко бути справедливим.

                                     В.Гюгю

За рішенням 62-ї сесія Генеральної Асамблеї ООН (19.11.2009) 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості.  Ініціатива започаткування Всесвітнього дня соціальної справедливості належить урядові Киргизстану. Проект резолюції, співавторами якого виступили близько 80 держав, був прийнятий консенсусом. У документі підкреслюється, що соціальний розвиток і соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру і безпеки як всередині кожної окремої країни так і у взаємовідносинах між ними.

Боротьба за соціальну справедливість – доленосне завдання незалежної України. Без цього їй не здолати кризових явищ останніх років, не досягнути цивілізованого життя. Прикро, але в Україні сьогодні дуже багато несправедливості, що гальмує розвиток держави, породжує невдоволення владою та численні конфлікти. 

 Всесвітній день соціальної справедливості відзначається з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування,

...

…Мамо, не плач. Я повернусь весною.

У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Прийду на світанні в садок із росою,

А, може, дощем на поріг упаду…

…18.02.2014 - 20.02.2014... Інститутська, Липська, Садова, Кріпосний провулок, Грушевського, Майдан... Найтрагічніші і в той самий час найвеличніші події в новітній історії України... В ті буремні дні народилася нова Українська Нація, з’явилися перші Герої Незалежної України, що поклали своє життя за нашу свободу і краще майбуття. Серед цих героїв на небосхилі потойбічного світу яскравою зорею є студент нашого навчального закладу, який в числі Небесної Сотні відлетів в небеса.

19 лютого в Бережанському агротехнічному інституті біля меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Устиму Голоднюку відбувся молебень – реквієм.

...

18 лютого студенти нашого інституту завітали у Бережанський краєзнавчий музей на презентацію творчості (картин і книг) Оксани і Богдана Кузівих - «Споріднені душі».

Чуттєва, прониклива поезія пані Оксани і чудові картини пана Богдана подарували молодим людям масу задоволення та величезний спектр позитивних емоцій. Наявні бажання та фантазія, гра світла і тіні, що роблять картини живими та об’ємними. В картинах присутня класика та сучасність, переплітається музика та мистецтво, глибока робота, за якими відчувається важка багатогодинна праця. Студенти, переглянувши картини, відмітили енергію, натхнення, жагу до прекрасного та бажання працювати гарно і творчо. 

18 лютого директор ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут" д.т.н., проф. Павліський Василь Михайлович звітував перед колективом закладу за 2015 рік.

На конференції були присутні представники Національного університету біоресурсів і природокористування України: Кваша Сергій Миколайович, проректор з навчальної і виховної роботи, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України,  Козирський Володимир Вікторович, директор Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, д.т.н., професор, Забалуєв Віктор Олексійович, декан агробіологічного факультету, д.с.-г.н., професор та Єресько Олег Вікторович, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання, а також запрошені керівники району та міста Білик В.Ф., голова Бережанської районної ради, заступник

...

У рамках угоди про співпрацю між інститутом та ТОВ “Захід – Агро МХП”, 18 лютого 2016р. на навчально-виробничій базі інституту відбулися практичні заняття з керування трактором іноземного виробництва для студентів групи М-31Б. Для проведення занять ТОВ “Захід – Агро МХП” було надано трактор “John – Deere” 8350. Заняття проводили працівник товариства Созанський І.Н. та майстер виробничого навчання інституту Ольшанський В.С.

Студенти з цікавістю ознайомилися з будовою сучасного енергетичного засобу та пройшли індивідуальне навчання з керування.

 

 Структурний підрозділ з підготовки

фахівців робітничих професій
та практичного навчання

Науково-педагогічні працівники кафедри ВП НУБіП України Кузьович В.С., Бідолах Д. І., Підховна С. М., провели 16 лютого 2016 р. профорієнтаційну роботу у загальноосвітніх школах Рогатинського району Тернопільської області. У ході цього заходу були проведені співбесіди з педагогічними працівниками та майбутніми випускниками 11 класів шкіл Пуківської, Жовчівської та Верхньолипицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учням вище перерахованих шкіл було представлено інформаційні матеріали про ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», умови прийому на 2016-2017 н.р. а також перспективи працевлаштування у розрізі напрямів підготовки та спеціальностей. Загальна кількість учасників зустрічей – 30 осіб.

...

Карта повітряних тривог України

БАТІ
 
 

Взаємодія із світлиною


 
 

Пропозиція до зміни підпису світлини




Вашy пропозицію відправлено на розгляд адміністратору сайту!

 

БАТІ